LIVE TEXT | Război în Ucraina. Este important să nu pierdem nicio zi în comunicarea cu partenerii noştri, afirmă Zelenski. Peste 7.000 de ucraineni, considerați dispăruți

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Este important să nu pierdem nicio zi în comunicarea cu partenerii noştri, afirmă Zelenski. Peste 7.000 de ucraineni, considerați dispăruți

Este a 420-a zi de la începutul războiului din Ucraina. Zelenski a transmis că este foarte important ca Ucraina să nu piardă nicio zi din comunicarea cu partenerii externi. În prezent, peste 7.000 de militari ucraineni sunt dați dispăruți.

FOTO Profimedia

UPDATE 06:45 Este important să nu pierdem nicio zi în comunicarea cu partenerii noştri, afirmă Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat marți frontul de luptă de la Adviivka. El s-a adresat cetățenilor ucraineni spunânu-le că este foarte important ca Ucraina să nu piardă nicio zi în comunicarea cu partenerii externi.

„Este important să nu pierdem nicio zi în comunicarea cu partenerii noştri. Şi tocmai de aici, de la Poltava, am vorbit cu Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA”, a explicat Zelenski.

„I-am mulţumit pentru sprijinul său bipartizan continuu. Abia întors dintr-o călătorie pe front, l-am informat pe dl. McCarthy despre ceea ce se întâmplă pe front, despre nevoile şi capacităţile noastre de apărare. Am ridicat problema (avioanelor) F-16, a armelor cu rază lungă de acţiune, a artileriei suplimentare şi a unui tribunal - un tribunal pentru a judeca agresiunea Rusiei împotriva ţării noastre”, a adăugat liderul ucrainean.

Zelenski le-a transmis ucrainenilor că încheie la Poltava o zi lungă si emoționantă. El a povestit tot parcursul său din această zi din regiunea Donețk.

„Dimineaţa am fost în regiunea Doneţk, în Avdiivka noastră. Este greu de văzut ce au făcut teroriştii ruşi în acest oraş... Şi aduc un omagiu fiecăruia dintre soldaţii noştri, tuturor ucrainenilor care au ţinut în loc şi au distrus treptat acest rău rusesc timp de 419 zile şi nouă ani”, a spus Zelenski, potrivit news.ro .

UPDATE 03:00 Peste 7.000 de soldați ucraineni sunt considerați dispăruți

Un oficial ucrainean afirmă că peste 7.000 de soldați ucraineni sunt considerați dispăruți. Cifrele din prezent includ atât persoanele decedate, cât și militarii capturați de forțele armate ruse.

Oleh Kotenko, comisar pentru persoane dispărute, a declarat că dintre persoanele dispărute, aproximativ 60% sunt de regulă în captivitate, în timp ce pentru restul șansele de a fi în viață sunt foarte mici.

UPDATE 00:00 Moscova o avertizează pe ambasadoarea SUA, Lynne Tracy, împotriva oricărei ''activităţi subversive'' în Rusia

Moscova a avertizat-o marţi pe ambasadoarea americană Lynne Tracy împotriva oricărei "activităţi subversive" în Rusia, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe rus după convocarea diplomatei, informează AFP.

"A fost subliniat în special că orice măsură din partea americană menită să incite la discordie şi la duşmănie în societatea rusă, precum şi utilizarea misiunii diplomatice pentru a disimula o activitate subversivă, va fi sever reprimată", a anunţat diplomaţia rusă în acest comunicat.

Ministerul rus a denunţat de asemenea "ingerinţa flagrantă", în opinia sa, a SUA, Regatului Unit şi Canadei în "problemele interne" ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?